Citat dana

Priroda govori jezikom matematike. (Galileo Galilej)

3. 9. 2011.

Obaveštenje za čitaoce

Ово је место где ће бити доста речи о математици, њеним различитим дисциплинама и људима који су се њоме бавили. Концепт странице је такав да ће ту бити садржаја и за оне који се математиком професионално баве, али и за оне којима је она хоби, који је воле и(ли) хоће да више науче о њој и неким њеним областима. Страница је отворена услед жеље да се повећа популарност математике, па баш због тога ће постојати текстови са једноставнијим излагањем, али с обзиром на циљ да и студенти и ученици нађу материјал који би им био интересантан, јасно је да ће често бити прављен компромис између поједностављења и строге математичке формалности.

Ипак, садржај свега што се овде објављује јако строго регулишемо. То међутим не значи да гарантујемо за тачност било каквих информација које ће овде бити објављене, већ да ће аутори уложити максималан труд како би обезбедили тачност података које износе, или како би евентуално олакшали читаоцима посао при провери нечег што је изнето у одређеном тексту. Ми се ипак одричемо одговорности за тачност информација које ће овде бити расположиве или већ јесу, као и сваког облика штете коју можете имати користећи их. Уколико желите да искористе неки садржај за личне потребе, у смислу објављивања тог материјала на другом сајту, неком другом облику електронске или штампане публикације, слободни сте да то урадите, под условом да ћете ауторе обавестити о томе. 

Све што ће овде бити постављено има за циљ да допринесе бољем положају математике и што интензивнијој популаризацији многих њених сегмената. Код сваког текста је омогућено остављање коментара, што ће читаоцима истих дати прилику да поставе питања, на која ћемо ми у најкраћем могућем року покушати да дамо одговор. Такође, могуће је водити дискусију међу читаоцима, под условом да се одвија сагласно квалитету ових страница, односно без личних увреда, вулгарног изражавања и било чега сличног.

Аутори имају намеру да направе квалитетан садржај који ће задовољити потребе оних који га користе. Дакле ово би требало да буде место за заљубленике у математику, вољних да уче и конструктивно комуницирају са излагачима. Име аутора чланака неће за сада бити објављивано, већ само надимци, из простог разлога што желимо да се овде позивамо на написано, а не на лични реноме. Ово радимо добровољно, без могућности профита, па је отуда присутна и жеља да се то концепира на овакав начин. Та чињеница не треба да вас наведе на помисао да је садржај непроверен и неквалитетан, напротив, сав садржај је строго научни и поткрепљен референцама за које смо проценили да су меродавне.

Пројекат је тек у повоју, требаће времена да се страница обогати текстовима у што већем броју, док ће за сада бити повремено додавани садржаји, што ћемо чинити прилично често, па ћете тако имати прилику да са великом учесталошћу читате наша излагања, за која верујемо да ће вам се допасти. Позвани сте да коментаришете текстове који буду објављени, бићемо захвални на сваком облику конструктивне критике и трудићемо се да прилагодимо могуће недостатке према вашој жељи.

Ускоро ће бити објављен и први чланак, а за њим и неки други. Позивамо вас да нам се придружите у овом математичком дружењу, и надамо се да ћете уживати у оном што овде будете прочитали.

Нема коментара:

Постави коментар

Kliknite ovde da pročitate važno obaveštenje za posetioce.

Sadržaj poređan po vremenu